حتى فكر كردن به حجم مطالبى كه قصد دارم در چند سطر خلاصه كنم وحشت آور است ، به شما گفته بودم با انتخاب كپورگيرى وارد دنيايى از داستانهاى جذاب و دوست داشتنى مى شويد ، بخش عظيمى از آن داستانها مربوط به بحث طعمه هاى كپوريست.
طعمه و طعمه پاشى يكى از فاكتورهاى تعيين كننده موفقيت در صيد است ، چيزى كه به عنوان طعمه پاشى به ماهى ارايه مى شود بايد به طرزى هوشمندانه ذهن كپور را براى انتخاب طعمه اصلى آماده كند و با همين نكته حياتى دنياى طعمه هاى كپورى به دو بخش طعمه (بيت ) و طعمه اصلى (هوكبيت) تقسيم مى شود.
طعمه ها
كپورها موجودات خوش غذايى هستند و تقريبا همه چيز مى خورند اما واكنش آنها به برخى مواد قابل توجه است ، براى مثال در دانه ها ديوانه شاهدانه ، عاشق ذرت و تايگرنات هستند. حبوبات و غلات را به خوبى مى شناسند و موارد مقوى و خوشمزه تر را ترجيح مى دهند، به تمام خوراكى هاى خوش بو مثل تمام ادويه ها علاقه نشان مى دهند ، از خواص گياهان دارويى آگاه هستند و اگر بدن آنها به این دارو نياز داشته باشد در خوردنش تعليل نخواهند كرد، تمام ميوه ها را مى شناسند و دلباخته مواردى چون توت فرنگى و آناناس هستند ، عاشق منابع پروتيين هستند و زمانى كه اين منبع موارد بسيار مغذى مثل ميگو و صدف باشد با ميل بيشترى آن را مى خورند.
بويله
مى توان بسيارى از طعمه هايى كه ذكر شد را به صورت مستقيم به عنوان طعمه اصلى استفاده كرد اما اين كار را نمى كنيم و در عوض پس از آماده نمودن يك سرى مواد اوليه پيشبند آشپزى بسته و آنها را به دقت با تخم مرغ مخلوط كرده و خميرى معجزه آسا تهيه مى كنيم سپس براى آنكه خميرمان مدت زمان بيشترى بر روى ريسه بماند آن را به شكل توپهاى كوچك در آب جوش مى پزيم تا سفت شود نتيجه كار طعمه ايست كه دنياى ماهيگيرى را متحول نمود و همه ما آن را به عنوان بويله مى شناسيم. پر واضح است كه در ابتداى كار با مشاوره گرفتن از يكى از فروشندگان بويله هاى آماده در مورد گزينه مناسب براى محلى كه بدآنجا قصد عزيمت داريد مشكلتان مرتفع مى شود اما خيلى زود در خواهيد يافت لذت صيد با طعمه هايى كه خودتان ساخته ايد چندين برابر مى شود.
چرا بويله ؟
انتخاب بويله به عنوان مهمترين طعمه بحث كپورگيرى دلايل فراوانى دارد كه به برخى از مهمترين موارد آن اشاره مى كنيم :
-به كمك بويله مى توانيم مجموعه موادى كه به تنهايى نمى توان به عنوان طعمه استفاده نمود را به صورت يكجا به ماهى عرضه كنيم.
-به دليل سفت بودن و اندازه بزرگ ، ماهيهاى مزاحم نمى توانند بويله هارا ببلعند.
-شكل بويله به همراه ريسه مويى عملكردى عالى داشته و به ما اجازه مى دهد تا آن را به راحتى به فواصل دورى پرت كنيم.
مشخصات يك بويله خوب چيست؟
بحث بويله بسيار گسترده تر از آن است كه بتوان در چند سطر خلاصه نمود اما به شما پيشنهاد مى كنم مراقب باشيد تا در دنياى فليورها و افزودنيهاى مختلف سر در گم نشويد ، بهترين مواد جهت ساخت بويله همان مواد طبيعى و ساده ايست كه كپورها از دير باز دوست داشته اند و تا هميشه دوست خواهند داشت.در نظر داشته باشید ، پس از كنار هم قرار گيرى مواد، نتيجه كار ساخت بويله ، بايد داراى مشخصات خاصی باشد تا بهترين نتيجه را بدهد كه چندين مورد را با هم بررسى مى كنيم:
-يكى از رازهاى موفقيت بويله ها ، راحت هضم بودنشان مى باشد تا كپورها بلافاصله پس از خوردن چند بويله به دنبال مقادير بيشتر باشد.
-سفتى و ماندگارى بويله در آب بايد به نسبت درجه دماى اب و فعاليت سايرآبزيان در نظر گرفته شود ، بويله هاى نرم گزينه خوبى هستند ولى در روزهاى تابستانى كه اكوسيستم آب در فعال ترين وضعيت خود قرار دارد ممكن است چند دقيقه بيشتر دوام نياورند.
-كپورها موجودات محتاط و حساسى هستند ، جذابيت بيش از حد بويله ممكن است باعث ترساندن آنها بشود ، پس بهتر است مثل پختن يك غذاى خوشمزه اندازه همه مواد را رعايت كنيد.
هوكبيت
اولين و آخرين مقصود ما از ارايه هوكبيت به ماهى ، صيد اوست ، در واقع با اضافه نمودن پارامترهايى كه ممكن است حتى باعث غير قابل خوردن طعمه شود ، آن را تبديل به هوكبيت مى كنيم تا در ميان طعمه هايى كه در كف آب قرار گرفته زودتر از بقيه نظر كپور را به خود جلب كند. براى دست يابى به اين هدف مهم راهكارها و ترفندهاى بسيارى وجود دارد كه به چند مورد اشاره مى كنيم:
-از انجايى كه كپور قرار نيست هوكبيتها را بخورد، مى توانند حاوى مقدار زيادى رنگ و فليور باشند ، در پى مشاهدات رفتارهاى كپور در زير آب اثبات شده كه در ميان بسترى از طعمه ، كپورها به سراغ مواردى با رنگهاى متمايز و روشن مى روند ، البته در نظر داشته باشيد بويله هايى با بوى شديد ممكن است هميشه و همه جا مورد قبول كپورها نباشد.
-استفاده از هوكبيت های سبک هم ترفنديست كه باعث مى شود در پى يك مكش محتاطانه ، بويله به عمق دهان كپور پرواز كند.
-يكى از بهترين راهكارها در جهت ارايه هوكبيت همراهى يك بويله معمولى و يك بويله پاپ كوچكتر است كه هم از نظر رنگ و بو و هم از نظر وزنى تغييرات بسيار مفيدى را در طعمه ايجاد مى كند.
-يكى از برتريهاى بزرگ در مورد هوكبيت استفاده از طعمه هاى مصنوعيست ، براى مثال به كمك يك ذرت پلاستيكى پاپ نه تنها كمى از وزن بويله را خنثى مى كنيد بلكه حتى اگر تمام بويله شما توسط ماهيهاى ريز و يا ميگوها خورده شود باز هم چيزى براى صيد يك كپور غول آسا باقى خواهد ماند.
حسین وفا
دیدگاههای بازدیدکنندگان
روح الله قنبری
عالی بود،
1698 روز پیش ارسال پاسخجناب دفا👍
محمد تبریزی
بسیار عالی بودش و توضیحات مختصر و بسیار مفید بودش
1696 روز پیش ارسال پاسخو یک پیشنهادی داشتم تهیه کیلیپ هایی به زبان فارسی چه از ریسه چه از بویله یا نحوه بستر شناسی و....
ممنونم
حسین وفا
ممنون از پيشنهاد خوبتون ، به اميد حتما اين كار توي برناممون هست.
1696 روز پیش ارسال پاسخمحمد تبریزی
سپاس گزارم
1695 روز پیش ارسال پاسخعلیرضا
ماشالا آقا وفا عالی بود
1619 روز پیش ارسال پاسخمجتبی
ببخشید از بویله وفتر (متعادل)داخل چه بستر هایی میشود استفاده کرد؟
550 روز پیش ارسال پاسخحسین وفا
درود بر شما و پوزش از بابت تاخیر در پاسخگویی
547 روز پیش ارسال پاسخبویله وفتر و می تونید در همه جا استفاده کنید چه بستر های سفت و چه بستر های علفی ، خاصیت اصلی این بویله سبک بودن اون هست که باعث میشه حتی با یک پمپ ضعیف ماهی بی میل و رغبت و زیاد به تغذیه بویله و قلاب به اعماق دهن ماهی پرواز کنه ، دومین خصیصه مهم که اون هم به دلیل سبک بودن بویله ست اینه که هر بار ریسه توسط آبزیان مزاحم از زمین بلند بشه اول قلاب فرود می یاد و بعد بویله روی اون قرار می گیره و احتمال پیچ خوردن ریسه کم می شه.
مجید میرزایی مقدم
سلام و ارادت . مثل بقیه مطالب مفید و ارزنده 👏👏👏 دستمریزاد جناب وفا عزیز 🌹🌹
213 روز پیش ارسال پاسخبهروز بهمن
از مطالب شما بسیار استفاده کردم و به عنوان یک فروشنده لوازم ماهیگیری باید بگم مطالبی که ارایه فرموده بودید خیلی از سوالات ماهیگیران را جواب داده بود.
26 روز پیش ارسال پاسخسپاس