بر اساس گزارشات صيد سه نوع كپور اصلى وجود دارد.
كپورمعمولى ، كپور اينه اى و كپور چرمى


کپور معمولی•كپور معمولى Common Carp 

     بيشترين تعداد كپورها از نوع معمولى هستند كه با بدنى پوشيده از پولك به راحتى قابل تشخيص هستند.



•كپور اينه اى Mirror Carp

       يكى از محبوبترين  انواع كپور در بين ماهيگيران كپورهاى آينه اى هستند چرا كه تنوع اشكال پولكهاى آنها به گونه ايست كه هر يك چون جواهرى منحصر به فرد مى درخشند و بر اساس نحوه قرار گيرى پولكها به دو قسمت اصلى تقسيم مى شوند:

-كپور اينه اى خطى يا لاينر Liner : پولكها اين دسته به صورت دو خط از روى كمر و ميانه بدن ماهى عبور كرده اند.

-كپور اينه اى پليتد Plated : پولكهاى اين  نوع كپور ها به شكل صفحه هاى درشت و كوچك و به طور نا منظم در سطح بدن ماهى پخش شده است.


•كپور چرمى Leather Carp

     سطح بدن اين نوع از كپور فاقد پولك مى باشد و پوستى چرمى شكل دارد كه معمولا سريعترين رشد را داشته و بزرگترين كپور هاى صيد شده همگى مربوط به اين گونه هستند.

      بطور كلى كپور معمولى ، همان كپور اصليست و دو نوع ديگر سويه هاى مختلف آن ميباشند. در اوايل قرن سيزدهم راهبان انگلستان شروع به پرورش كپور در جهت مصرف غذايى كردند و به منظور سهولت در طبخ ماهى ، گونه هايى مثل كپور آينه اى و چرمى را در اولويت قرار دادند.
      تا صدها سال كپور به عنوان يك منبع غذايى مهم و پايدار ، براى بسيارى از كشورها بشمار مى رفت كه اين خود توضيحى بر دليل گستردگى اين گونه آسيايى در سراسر جهان ميباشد.
     ماهى كپور توانايى قدرتمندى در تطبيق خود با شرايط مختلف آب و هوا را داراست كه اين سازگارى مسبب بقاى آنها در تمام نقاط جهان شده. آنها ميتوانند در بازه دمايى بين ١ تا ٣٠ درجه ادامه حيات دهند و دماى ايده آل برايشان بين ١٤ تا ٢٤ درجه سلسيوس ميباشد.
     كپورها حتى درآبهايى با سطوح بسيار پايين اكسيژن هم زنده ميمانند هر چند ادامه اين روند ميتواند براى سلامتى و تكثير انها مضر باشد.
     



       ارزش كپور به عنوان يك منبع غذايى در كشورهاى مختلف متفاوت است براى مثال در چين و ژاپن اين ماهى از احترام خاصى برخوردار است بطورى كه در ضيافتها و جشن هاى رسمى سرو ميشود و همچنين مردم آن را به عنوان سمبل خوشبختى و شانس ميشناسند و در بسيارى از افسانه هاى قديمى اين كشورها رد پايى از كپور وجود دارد.



     



     در برخى از كشورهاى اروپاى مركزى و شرقى كپور اغلب در منوى رستورانهاى خوب  قرار دارد. در المان، كرواسى ، مجارستان ، لهستان و جمهوری چك كپور به عنوان غذاى سنتى در شب كريسمس سرو ميشود.
اما در انگلستان ، آمريكا و استراليا كپور بندرت خورده ميشود.

حسين وفا