بويله نان و ذرت
در مقاله طعمه ها در مورد مشخصات يك بويله خوب به استفاده از مواد طبيعى مورد علاقه كپور و راحت هضم بودن آن اشاره كرديم دستور ساختى كه به شما پيشنهاد مى كنيم يك رسيپی بسيار ساده اما مرگ آور است چرا كه ماده اصلى آن دو مورديست كه كپورها ديوانه وار دوست دارند يعنى نان و ذرت :
ذرت
اين دانه هاى طلايى با رنگ ، عطر و طعم وسوسه انگيز و بسيار ملايم حاوى مجموعه اى از امينو اسيدها و ويتامين هايى است كه به شدت مورد نياز كپور مى باشد از همين رو از دير باز بهترين طعمه كپور به شمار مى رفته و هنوز هم بخشى از بزرگترين كپورهاى صيد شده مربوط به استفاده مستقيم اين طعمه به عنوان هوكبيت است.
نان
يكى از كشفيات مهم بشر مخمرها هستند ،در طول تاريخ انسانها دريافتند با استفاده از فرآايند تخمير مى توانند نانى با كيفيت تر و سبكتر بپزند. موجودات تك سلولى مايه خمير طى يك فرآايند پيچيده نشاسته و قند را به مواد آلى تبديل مى كنند كه نه تنها باعث خوشمزه تر شدن نان مى شود بلكه جذب و هضم آن را نيز بسيار ساده تر مى كند ، كپورها هم هميشه اين حركت هوشمندانه انسانها را ستوده اند و هيچ گاه دست رد به سينه طعمه نان نمى زنند.
بويله اى كه به شما پيشنهاد مى كنيم در واقع از تواناييهاى دو طعمه ذكر شده قدرت گرفته و با كمى تغييرات و روشى اختصاصى در بكار گيرى ، تبديل به يك بمب هسته اى مى شود كه حتى قدرت صيد بزرگترين كپورهاى وحشى را هم دارد.
مواد مورد نياز جهت ساخت حدود ٢٠٠ گرم بويله:
٢ عدد تخم مرغ
٦ تكه نان تست
١٠٠ گرم ذرت ميكس شده
١٥٠ گرم ارد ذرت
٤ ميلي ليتر روغن ذرت
٢ قاشق شكر
٥ گرم تخم ريحان
٥ گرم سبوس گندم
ابتدا لبه هاى تيره نانهاى تست را جدا مى كنيم تا تنها قسمت سفيد آن باقى بماند و اجازه مى دهيم كمى در مجاورت جريان هوا خشك بشود تا بتوانيم آن را خورد كنيم.
سپس محتويات يك كنسرو ذرت را به همراه آب ان داخل ميكسر مى زنيم تا مايه اى يك دست شود. و ١٠٠ گرم از آان را جدا مى كنيم. ( از مابقى آن براى ساخت خمير فيدر استفاده خواهيم كرد )
دو تخم مرغ را در يك كاسه بزرگ مى شكنيم و روغن و شكر را به آن اضافه و بخوبى مخلوط مى كنيم.
١٠٠ گرم از ذرت ميكس شده را به همراه ٥ گرم تخم ريحان و ٥ گرم سبوس گندم را به مايع مان اضافه مى كنيم.
وقت اضافه كردن خورده هاى نان است تا خميرى شل بدست ايد.
حالا كم كم از آرد ذرت تا جايى به خميرمان اضافه مى كنيم تا به حدى سفت بشود كه بتوانيم آن را رول كنيم.
خمير سفت شده را به شكل توپهايى كوچكتر از يك بند انگشت گرد مى كنيم.
توپهاى خمير را به مدت ٩٠ ثانيه در آب جوش مى پذيم.
بار ديگر همين پروسه تهيه خمير را تكرار مى كنيم اما اينبار به جاى آرد ذرت از نان خورد شده ى بيشتراستفاده مى كنيم ، قصد داريم از اين خمير به عنوان خمير فيدر استفاده كنيم و كمى از ان را به دور بويله ها بپيچيم.
همانطور که گفته شد هیچ محدودیتی بر سر راهتان نیست اگر قصد داشتید به تنوع موادتان بیافزایید از هر افزودنی مورد علاقه کپور می توانید استفاده کنید تنها دقت کنید که مواد مورد استفاده تان ترکیبی خوش عطر طعم را بدست آورد به عنوان دو افزودنی که ترکیبی بسیار خوب با ذرت می شود می توانم به سیر و یا رازیانه اشاره کنم ، در فصل بهار و پاییز می توانید به ازای هر تخم مرغ دو میلی لیتر اسانس رازیانه به مواد خود اضافه کنید و یا به عنوان یک افزودنی چهار فصل دو حبه سیر تازه را همراه کنسرو ذرت میکس کنید.
در ویدیو زیر می توانید روشی مشابه را که توسط کانال بیت والت ارایه شده (با وی پی ان) مشاهده کنید.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
مرتضی غفانی
مطالب و نکته های خیلی خوب و کاربردی بیان شده، از همه کسانی که وقت خود رو برای این مجله گذاشتن تشکر و قدردانی میکنم امیدوارم همیشه موفق باشید.
1778 روز پیش ارسال پاسخرحمان ازادی
سلام ممنون از مطالب مفید موفق باشید اگر لطف کنید وبگید چه چیزی بویله رو پاپ میکنه ممنون میشم
864 روز پیش ارسال پاسخحسین وفا
درود
864 روز پیش ارسال پاسخبهترین راه برای ساخت یک بویله پاپ که شناوری خوبی داشته باشه و با خیس خوردن قدرت شناوریش و از دست نده استفاده از بیس میکسهای پاپ هست.
طاهری
واقعا ممنون از چنین سایتی که راه اندازی شد فقط اگه لطف کنید ترکیبات و درصد و نوع بویله برای فصل با مقدار درصد پروتین و چگونه به چه موادی اضافه بشه انواع مواد طبیعی و غیره ممنونم
1778 روز پیش ارسال پاسخحسین وفا
چشم حتما در زمينه اى كه فرموديد مقاله ميذاريم اگر خودتون هم مقاله و متن مفيدى پيدا كرديد لطفا به ما معرفى كنيد
1778 روز پیش ارسال پاسخروح االله قنبری.
این ترکیب برای بهتر ظارهر شدن وبهتر نشان داده شده ،
1777 روز پیش ارسال پاسخباید به همین روشی که ذکر شده مو به مو عنوان شود.✋😊
با تشکر
حسین وفا
ممنون از ثبت نظر مثبتتون!
1777 روز پیش ارسال پاسخمحمد رضا فراهانی
سلام با تشکر از زحمات فراوان که در خصوص تهیه مطالب تخصصی و اصولی در کانال یونیک کشیدید
1777 روز پیش ارسال پاسخاز راه اندازی این سایت هم از شما تشکر و قدردانی می کنیم
امروز بازار ملتهب ی در تهران با توجه به تورم های اخیر داریم تورم هایی که باعث حرکات غیر اصولی و مخرب و جلوگیری از گسترش فرهنگی این ورزش بسیار خوب شده است متاسفانه گران بودن وسایل و دامن خوردن بعضی مسائل دیگر قشر کم درآمد را از تجربه این ورزش خوب محروم ساخته و بجای آن آنها را بسوی منابع طبیعی و با زدن خسارت بر پیکره کشور عزیزمان با استفاده از ابزار مخربی همچون وزنه های سربی و مواد زیان آور و ورود آنها به شکل غیر حرفه ای به دریاچه ها و سد ها باعث ورود این مواد بسیار خطرناک به چرخه آب شرب خودمان خواهد انجامید
امید است این شروع خوبی برای درک بهتر و همراه ساختن مسئولین در برخورد اصولی و در اختیار قرار دادن امکانات برای فرهنگ سازی این مهم منجر به ایجاد یک فدراسیون خوب جهت این ورزش و بهره مندی از این ظرفیت برخوردار شویم
امیدوارم قدم های عزیزان و مطلعین این رشته قدم بنیادین این فرهنگ سازی هرچه زودتر محقق گردد
این نیاز بزرگی است که این روزها در کشور ما بشدت در بین دوستداران احساس میشود
موید و پیروز باشید عضوی کوچک.....
حسین وفا
جناب فراهانی به نکات بسیار مهمی اشاره فرمودید بخصوص موضوع سربها که به عنوان یک معضل جهانی مطرح شده و طرح ممنوعیت استفاده از ان در کشور انگلیس در دست بررسی است که اخرین خبرهای ان را در بخش خبری مجله به اطلاع شما همراهان عزیز خواهیم رساند ، اما متاسفانه ما هنوز مشکلات بزرگی در زیر ساختهای این رشته داریم که امید داریم با همفکری و همیاری همه شما دلسوزان طبیعت و ماهیگیری بتونیم اقدامات مفیدی انجام بدهیم.
1777 روز پیش ارسال پاسخمحمد انتشاری
سلام با تشکر از به اشتراک گذاشتن تجربیات باارزشتون
1638 روز پیش ارسال پاسخمیشه لطف کنید بگید چه چیزی به صورت پودر در پایه اصلی قرار میگیره تا بصورت پاپ دربیاد
و چطور میشه بویله همانند بعضی از برندهای خارجی به تدریج ریزش پیدا کنه
وحید
سلام وقت بخیر و شادی، سایت بسیار خوبی راه اندازی کردید، امید که این روند ادامه پیدا کنه، لطفا روی موضوع بویله ها بخصوص بویله هایی که برای ایران و شمال کشور میشود استفاده کرد تمرکزی داشته باشید، کاربرد دیپ ها و فیدرها رو به شکل ایرانی توضیح دهید 😊
1777 روز پیش ارسال پاسخحسین وفا
حتما به روي چشم ، در زمينه ساخت بويله و ديپ خيلي تقاضا وجود داره كه حتما به طور مفصل به اين موارد خواهيم پرداخت.
1776 روز پیش ارسال پاسخمحمد تبریزی
سلام وقت بخیر
1777 روز پیش ارسال پاسخدر مورد موضوع سرب و نحوه انتخاب سرب نسبت به بستر ها و... هم مطلب بزارید
مثلا چه سربی برای چه بستری استفاده میشه یا چه سربایی در پرتاب بلند استفاده میشه
ممنونم از شما
حسین وفا
حتما به روي چشم
1776 روز پیش ارسال پاسخجمال کاکای
سلام وقت به خیر خسته نباشید یه سوال داشتم توشهرستان ما سدبزرگی دارد که اصلا به طعمه بویله جواب نمیده فقط میشه از طعمه خمیری گرفت نمیدانم چرا ممنون
710 روز پیش ارسال پاسخحسین وفا
درود بر شما
709 روز پیش ارسال پاسخاگر از وجود ماهی در منطقه مطمعن هستید با بویله پاشی می تونید این طعمه رو به ماهی معرفی کنید در ضمن حتما از بویله های کوچک به عنوان طعمه اصلی استفاده کنید ، بویله یا جوشانده همون خمیره که قابلیت ماندگاری بیشتری داره.
ناشناس
آقای وفا از بابت زحماتی که می کشید بی نهایت سپاسگزارم...
1774 روز پیش ارسال پاسخسیامک طریقت
عالی بود ممنون
1771 روز پیش ارسال پاسخحسین وفا
ممنون كه مطالعه فرمودين
1771 روز پیش ارسال پاسخآرش
سلام جناب وفا ممنون از سایت خوبتون
1747 روز پیش ارسال پاسخاگه میشه در مورد پروتیین های گیاهی و حیوانی مورد استفاده در بویله توضیح بدید . و اینکه در بویله های گیاهی و میوه ای و در بویله های دریایی چه پروتیین باید استفاده بشه ؟
و نیز میزان پروتیین در بیس میکس و نحوه بالانس کردن پروتیین ها اگه توضیح بدید ممنون میشم .
بهنام قنبری خو
بسیار عالی و آموزنده، منکه همیشه از سایت خوبتون استفاده کردم و اکثر به دوستام توصیه کردم به صفحه شما سری بزنند و استفاده کنند، بسیار ممنون و خسته نباشین
1452 روز پیش ارسال پاسخنظرزاده
درود فراوان بر شما استاد گرامی. بجای کنسرو ذرت میشه از ذرت تازه استفاده کنیم
1177 روز پیش ارسال پاسخمحمد انتشاری
سلام ارادت به تمام ماهیگیرهای ورزشی عزیز
912 روز پیش ارسال پاسخبخصوص فروشگاه دارانی که خودشون پیشکسوت در این رشته هستن و بی منت اطلاعات مناسب به دوستان میدن
واقعیت من توی چندین جلسه ماهیگیری متوجه ورم توی ماهیهای اب شیرین شدم که درصدی از ان بخاطر طعمهای نامناسب ماهیگیری بوده
اسانسهای که بوی واقعا غیر عادی میدن حتما از مواد شیمیایی درست شدن چون هیچ عصاره طبیعی چنین بوی نمیده و بهتره هست استفاده نشن چون ماهی سمت طعمه غیر عادی نمیره ولی بهر حال طعمه در اب حل میشه و به خورد ماهی میره
یکبار پودر پاپ خودم تهیه کردم که بهد متوجه مصنوعی بودنش شدم که به هیچ وجه قابل جزب نیست و باعث خسارت میشه
اکثر لوازم فروشگاها خداروشکر خودشون ماهی گیر هستن واطلاعات کامل دارند
راهنمایی این افراد و معرفی لوازم سالم برای بویله و دون پاش باعث میشه که در اینده خسارت به اب زیان وارد نشود
سپاس از تمام اساتید
سلام جمال کاکای
من اینقدر بویله های تقلبی وارد بازار شده متاسفانه هیچ وقت جواب گو نیست برای ماهی گیری نه
748 روز پیش ارسال پاسخمحسن مقدم
ماهیگیری در ایران فقط سد لار ؛ والسلام
611 روز پیش ارسال پاسخمهدی روانشاد
درودوخسته نباشی یه سوال داشتم وقتی بویله هااماده شدن برای نگداریشون بایدچکارکنیم که خراب نشن ممنون ازاطلاعات مفیدتون
604 روز پیش ارسال پاسخحسین وفا
درود بر شما جناب روانشاد
604 روز پیش ارسال پاسخاگر در فرمول ساخت بویله مواد نگه دارنده استفاده نشه به سرعت کپک می زنند و بهترین راه نگه داری فریز کردن و یک روز قبل استفاده خارج کردن از فریزر هست.
Amir
سلام آقای وفا ممنون از شما و تمام عوامل که باعث شدن این کانال درست بشه ببخشید من یه سوالی برام پیش اومده که ربطی به موضوع ندارد من وقتی طعمه پاشی میکنم بچه ماهی یا همشو میخورن این اتفاق برای طعمه هم می افت ببخشید باید چکار کنم اگه میشه راهنمایی کنید.
501 روز پیش ارسال پاسخحسین وفا
درود بر شما امیر آقای عزیز و تشکر از محبت و توجهتون
501 روز پیش ارسال پاسخفعالیت آبزیان دیگر در خیلی از دریاچه ها خودش یک چالش بزرگ هست که در میانه تابستان به اوج خودش می زسه ، و تصمیم نهایی برای روش مقابله با اونها باید بر اساس نوع اون آبزیان و تجاربی که اونجا بدست اومده گرفته بشه بنده چند پیشنهاد و خدمتتون عرض می کنم :
۱- حتما در طعمه پاشیتون از این مواد استفاده بفرمایید : فلفل زیاد ، سیر ، رازیانه ، زیره ، برخلاف کپورها که عاشق این موارد هستند بسیاری از آبزیان بوی این مواد و دوست ندارند.
۲- طعمه پاشیتون و متمرکز در یک جا انجام بدید و طعمه اصلی و در اطراف اون کار کنید.
۳- طعمه اصلیتون هم دارای بوهایی باشه که باب میل اون آبزیان نیست : مثلا لاکپشت عاشق توت فرنگیه پس اگر تو آب لاکپشت بود این طعم رو کار نکنید.
۴-سعی کنید از مواد پروتینی مثل پلتها کمتر استفاده کنید تا جذابیت کمتری برای ماهی های کولی ، میگو ها ، خرچنگها و آبزیان گوشت خوار ایجاد بشه.
۵- ریسه ها و بویله های پاپ و استفاده کنید ، عملکرد موفق بسیاری از بویله های پاپ بخاطر این هست که تنها برای کپور جذاب هستند مثل طعم توتی فروتی ، در ضمن بالاتر از کف ایستادن طعمه پاپ سبب می شه خیلی از آبزیان نتونند اون و بخورند.
براتون آرزوی سلامتی و پیروزی می کنم