۸ نکته کپورگیری تابستانه
تیم کردا از خلال تجارب سالها ماهیگیری ۴ فصل هشت نکته مهم کپورگیری در تابستان را به شما ارائه می کند.
۱-لوازمتان را تقویت کنید
اکثرا تابستان زمان تغییر است، بخصوص در مورد لوازم. رشد گیاهان بستر چالش به چاک رساندن ماهی را دشوار کرده و مثل همیشه باید خود را برای عبور از چنین شرایطی آماده کنید. برخی از لوازمی که در زمستان استفاده می کنیم مناسب فصل تابستان نیست و الزام تغییر دادن و تقویت نمودن آنها اجتناب ناپذیر می باشد.
۲-علفها را هدف بگیرید
در تابستان با رشد گیاهان یک سبزه زار در زیر آب شکل می گیرد که بطور طبیعی غذاهای فراوان و سر پناهی امن و راحت را برای ماهی به ارمغان می آورد. پس خیلی جای شگفتی ندارد که بدانید کپور ها در فصل تابستان اکثرا وسیعترین و متراکم ترین علفزار آب را برای بیتوته نمودن انتخاب می کنند و بدین ترتیب هر آنچه که نیاز دارند در دسترس آنهاست. از طرفی دسترسی به کپورها با در نظر گرفتن آنچه که گفته شد غیر ممکن می نماید از این رو هدف قرار دادن محلی درست در مجاور علفها از مهمترین پارامترهای موفقیت است ، کپور ها تا ابد میان علفها نمی مانند و تحریک اشتهای آنها می تواند روشی کار آمد باشد.البته قلاب زدن در دل علفها هم غیر ممکن نیست اما باید تمام مراتب مراقبت از ماهی در نظر گرفته شود و از دست دادن ماهیهایی که به قلاب می افتند اتفاق خوشایندی نخواهد بود.
۳-تایگر نات را امتحان کنید
یکی از محبوبترین طعمه های کپور که در آب و هوای گرم در جایگاه اصلی خود قرار می گیرد تایگر نات ست. یکی از مهمترین ویژگیهای این طعمه این است که کپورها عاشق آن هستند ولی ماهی های مزاحم هیچ علاقه ای به خوردنش ندارند و همین امر به تنهایی می تواند برگ برنده شما در فصل تابستان و زمانی که ماهی های ریز در اوج فعالیت و تغذیه هستند ، باشد. علاوه بر ماهیهای ریز پرندگان نیز به خوردن تایگر نات علاقه ای ندارند و در مواقعی که به هنگام طعمه پاشی پرنده ها به سراغ طعمه های شما می روند این امر یک ویژگی ایده آل محسوب می شود. باید دقت کنید که عمل آوری و پخت تایگر نات امری بسیار ضروری است چرا که خوردن تایگر نات هایی که به خوبی عمل آوری نشده باشند ممکن است به مرگ کپور منجر شود ، اما به محظ عمل آوری درست مطمعن باشید این الماس کوچک که در نظر کپور یک خوراکی ترد و خوشمزه ست می تواند یک یا دو کپور را به دام اندازد.
۴-مراقب ماهی خود باشید
صد البته که موضوع مراقبت از ماهی در تمام طول سال مهمترین بخش ماهیگیری ورزشی است ، اما اهمیت این مقوله در فصل تابستان چند برابر می شود. با اتمام فصل تخم ریزی انرژی کپورها تا حد قابل توجهی تحلیل رفته و بسیار آسیب پذیر می شوند ، بطوریکه گرفتن آنها در گرمای تابستان می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی شان باشد. به عنوان یک ماهیگیر ورزشی همه ما وظیفه داریم هر آنچه که از دستمان بر می آید ، در جهت مراقبت و بازگرداندن به موقع ماهی به زادگاهش انجام دهیم.
۵-دیر بخوابید و زود بیدار شوید
به طور معمول در تابستان کپورها در طول شب خوراک می کنند ، به محظ آنکه هوا کمی خنک شود. پس تا آنجا که می تولنید از لحظه غروب تا طلوع خورشید بیدار بمانید. کپور در حال خوراک قابل ردیابی است چرا که نشانه هایی همچون ظاهر شدن حباب بر سطح آب ، کمر زدن و جهش کپور به هنگام تغذیه کردن بسیار محتمل است و اگر شما در این لحظات بیدار باشید می توانید آنها را مکان یابی کنید و با خوابیدن این اطلاعات ارزشمند را از دست می دهید.
۶-باد را تعقیب کنید
این موضوع قابل تعمیم به همه آب هاست اما هرچه دریاچه مد نظرتان بزرگتر باشد اهمیت بیشتری یافته و بیشتر تحت تاثیر جهت باد خواهد بود. بادهای قوی به یقین کپور ها را در نقطه ای خاص جمع می کنند. در طی تابستان در انتهای بادهای شدید قلاب بزنید و ببینید چطور یک یا چند کپور را به دام می اندازید.
۷-سرب هایتان را بیاندازید
با شروع تابستان علفهای بستر آب به حداکثر رشد خود رسیده و متراکم می شوند ، در این هنگام بسیار مهم است که سیستم ریسه شما قابلیت رها کردن سرب را داشته باشد. با افتادن سرب ماهی دیگر از کف حرکت نکرده و با کمی فشار بلافاصله به سطح آب می آید و بدین ترتیب احتمال گیر کردن آن در میان علفها به حداقل می رسد. پس به هنگام قلاب زدن در دریاچه های دارای علفهای متراکم با توجه به این نکته مهم می توانید تعداد صید خود را افزایش داده و ماهی ها را به سادگی و در سلامت کامل به چاک برسانید.
۸-ذرت شیرین را امتحان کنید
بدون شک یکی از بهترین طعمه های همیشگی کپور ذرت است و این خوراکی محبوب کپور در طی فصول تابستان و زمستان به اوج عمل کرد موفق خود می رسد. زمانی که شاهد شکست تمام طعمه های دیگر هستید ذرت شیرین باز هم می تواند کپور را ترغیب به تغذیه کند. آیا دلیل این امر رنگ این طعمه ست؟ یا مزه آن ؟ هیچ کس نمی داند ولی آنچه مسلم است این موضوع ست که کپور ها عاشق آن هستند.
برگرفته از :
ترجمه: حسین وفا
دیدگاههای بازدیدکنندگان
محمد رضا فراهانی
همیشه برقرار و موفق باشید لذت میبریم از مطالب تشکر
1244 روز پیش ارسال پاسخمجید میرزایی
سلام خدمت جناب آقای وفای عزیز . چندوقتی شذ که خبری از شما نداشتم خوشحالم که دوباره مطالب شما را می خوانم امیدوارم همیشه ایام درسلامت کامل باشید . با تشکر فراوان. میرزایی
1203 روز پیش ارسال پاسخقوام
عرض ادب و احترام
476 روز پیش ارسال پاسخمدتی است که از بویله های گوناگون استفاده می کنم و با طعم های متفاوت ، اما این سیستم جواب نگرفتم
رضا بکرانی
سلام خسته نباشید بنده هم مشکل شما رو داشتم ولی طی دو سال اخیر به این نتیجه رسیدم ک بستر یابی و پوشش بستر یکی از مهمترین فاکتور هاست و طریقه ارائه طعمه با ریسه و لیدر مناسب نسبت به بستری ک قلاب میزنید باید انجام بشه . موفق باشید
471 روز پیش ارسال پاسخداریوش درعلی
یک بویله بهت میگم تست کن حالش ببر
132 روز پیش ارسال پاسخمحمود شاکری
سلام. اخوی به ماهم میگی چجوری بویله درست کنیم که کپور لعنتی بیاد سمتش. من کپور رو میبینم ولی سمت طعمه نمیاد.
126 روز پیش ارسال پاسخحسین وفا
درود برشما
125 روز پیش ارسال پاسختو قسمت طعمه چند تا مقاله راجب ساخت بویله هست که می تونه بزای شروع کار مفید باشه.
موفق و سلامت باشید