کیکرهای دی ریگ در ریسه رونی

دنی فیربراس از دلایل علاقه شدید خود به استفاده از کیکرهای دی ریگ در بستن ریسه رونی ، می گوید…


ریسه های دی ریگ همواره به عنوان سر آمد ریسه های ضد پس زدن ماهی یا آنتی ریجکت شناخته شده اند. وقتی ماهی به طعمه ای که به داخل دهان مکیده ، شک می کند بلافاصله آن را به بیرون می دمد ، اینجاست که بخش دی شکل ریسه وارد عمل شده و اثر سحرآمیز خود را بجای می گذارد ، طعمه به بیرون پرت شده شروع به حرکت می کند و این در حالی ست که تا طی شدن کامل طول بخش دی توسط هرزگردی که طعمه به آن متصل است ، قلاب هنوز در جای خود و در وضعیت مطلوب جهت زدن خراش اولیه و نفوذ ، قرار دارد. این نظریه برای من پس از دیدن ساعتها فیلم زیر آب و مشاهده عملکرد ریسه های گوناگون در دریاچه ها و کشورهای مختلف ، به اثبات رسیده است. 


از ویژگی های دیگر ریسه های دی ، فاصله ایده آلی ست که طعمه از قلاب می گیرد و بدین ترتیب هم عمل چرخش قلاب تسریع می شود و  ماهی های قلاب خورده نیز متوجه حضور قلاب متصل به طعمه نمی شوند و این دقیقا دلیلی ست بر لزوم استفاده از این سیستم در هر دو دسته ریسه های سینک و پاپ.

کیکر های دی ریگ اولین بار توسط من طراحی شدند تا ماهیگیران بدون نیاز به زدن گره ای که نخ به دور قلاب می پیچد و بدون احتیاج به سوزاندن انتهای نخ مازاد ، بتوانند از برتری های سیستم دی ریگ استفاده کنند. در عین حال این قطعه تا زمانی که آسیب نبیند قابل استفاده مجدد است.


 در طراحی این کیکر ها بستن ریسه های رونی هم در نظر گرفته شده ، بطوریکه با بریدن انتهای کیکر این قابلیت را پیدا می کند که همانند همه کیکر های معمولی بر روی چشمی قلاب قرار گرفته و هرزگرد اسپینر را بپوشاند. همان کاری که ممکن است شما با یک تکه شرینک تیوب انجام دهید اما در اینجا نتیجه کار یک ریسه رونی مجهز به سیستم دی ریگ می شود که بستن آن بسیار ساده است و قطعات مختلف ریسه هم به راحتی قابل تعویض خواهد بود


. من اغلب قسمت های بوم را جداگانه با کریمپ آماده می کنم و گاهی قبل از بیرون کشیدن ریسه یک قلاب جدید به همراه کیکر و طعمه متصل شده را نیز آماده می کنم و فقط کافیست با حرکت دادن کیکر ، قلاب قبلی را از سوییول خارج کرده و مورد جدید را جا بیاندازم ، فکر نمی کنم شارژ ریسه از این دقیق تر و سریع تر ممکن شود. 

سخت ترین بخش کار کشیدن انتهای کیکر بر روی چشمی هرزگرد برای اولین بار است ، برای تسهیل این عمل من کمی کیکر را تر کرده و برای لیز نخوردن آن را در میان تی شرت خود قرار می دهم. پس از اینکه این کار را یک بار انجام دهید کیکر جا باز کرده و جابجا کردن آن در دفعات بعدی راحت می شود.


دقت کنید که طول کیکر باید با طول ساق قلابتان هماهنگ باشد ، بخصوص در بستن ریسه های سینک تا وزن طعمه به نوک قلاب هدایت شده و چرخش قلاب باز هم سریع تر شود.  

 

( اخیرا برند کارپی کیکرهای دی را در سه سایز کوچک ، میانه و بلند ارائه کرده تا شما بتوانید با دقت تمام این نکته مهم را رعایت کنید)


سرب خمیری

دنی فیربراس ، فرد اول کمپانی کردا صحبتهای خود را درباره اینکه چرا دوباره عاشق سرب خمیری شده ، اینطور ادامه می دهد …


برای چند سالی من از سرب خمیری روی نخ ریسه ام استفاده نکردم چون احساس می کردم احتمال پیچ خوردن آن را افزایش می دهد. خوب باید قبول کنم که پیر شده ام و دیگر مثل گذشته هنگام پرتاب کردن توان دنبال کردن ریسه در هوا را ندارم. اما از طرفی خوابیدن کامل ریسه بر روی بستر دریاچه تاثیر بزرگی در موفقیت آن دارد ، پس من تصمیم گرفتم با روشی بهتر سرب خمیری را استفاده کنم تا همه چیز در جای خود قرار بگیرد.


هر گونه تاب برداشتن و جدا شدن نخ ریسه از کف آب می تواند منجر به ترساندن و فراری دادن کپور شود ، هر کسی که گفت بحث استتار ریسه چندان مهم نیست کاملا در اشتباه است که این مهم رابطه مستقیم با میزان شفافیت و زلالی آب دارد. در فیلم برداری های زیر آب به کرات این صحنه را مشاهده کرده ایم که چگونه کپور ها به محض نزدیک شدن به ریسه متوجه آن شده و فرار می کردند. 


تام داو استاد استفاده از سرب خمیری به ما ثابت کرد که با یک ترفند ساده و نیز همراه نمودن یک روکش ضد تاب  احتمال پیچ خوردن ریسه به صفر می رسد و ما این موضوع را به عین در حین ضبط فیلمهای آندر واتر دیدیم که چگونه هربار ریسه بدون پیچ خوردن صاف و صحیح بر روی بستر قرار می گرفت. اینگونه بود که ترس من از استفاده کردن سرب خمیری ریخت و حالا من هم از همان روش تام استفاده می کنم. 

ابتدا یک قطره کوچک چسب قطره ای  به نخ ریسه خود می زنم و سپس سرب خمیری را به دور آن می پیچم این روش بهتر از بکارگیری سینکر هاست و سرب کاملا ثابت در جای خود فیکس می شود.


 جهت وصل نمودن سرب به نخ ریسه من قسمت میانی نخ یا جایی کمی به سمت سرب اصلی را انتخاب می کنم چون اگر سرب در قسمتهای نزدیک به قلاب وصل شود باعث سریع تر فرو رفتن قسمت پیشین ریسه شده و احتمال تاب برداشتن نخ و کامل نخوابیدن ریسه بر روی کف آب را در پی دارد.

 برگرفته از:


ترجمه: حسین وفا