معمای ستون های آب

کیث سایکز درباره اترکتورها و افزودنی های طعمه می گوید و راهکارهایی برای هدایت کپور محبوبمان به سمت دلخواهمان ارائه می کند.


کپورها به ندرت تنها در کف آب می مانند و بیشتر در بخشهای بالای آب پرسه می زنند. کیث سایکز درباره اتکرتورها و افزودنی های بویله می گوید و اینکه چطور کپور را به تغذیه در محل مورد نظرمان ترغیب کنیم.

۱-ترفند ستون آب

یکی از بهترین هدایت کننده های کپور به سمت طعمه که در همه شرایط حتی آبهای بسیار عمیق بخوبی کار می کند ترکیب افزودنی ال زیرو ۳۰ و روغن سالمون  یا روغن کبد ماهی کد است. روغنها برای هدایت ماهی به سمت کف آب گزینه ای عالی هستند ، بخصوص در فصل تابستان که دمای آب بیشتر است. با آغشته به روغن کردن بویله هایی که جهت طعمه پاشی پرتاب می کنید ، این تاثیر تا ساعتها ادامه می یابد.



۲-اغواگری دمای هوا

در آبهای گرم ترغیب ماهی به تغذیه می تواند تبدیل به یک کابوس شود و جای هیچ شکی وجود ندارد که بویله هایی با اسانسهای ترکیبی می توانند تاثیر بسزایی داشته باشند. اغلب ما فکر می کنیم که طعمه هایی دارای فلیور زیاد و قوی مخصوص فصل زمستان هستند ، اما همین طعمه ها در آبهای گرم نیز به طرز چشمگیری موفق عمل می کنند. برای مثال بویله مانستر کرب ، اسکویید و اکتاپوس و بویله جگر… هر چقدر آب گرمتر باشد می توانید به مقدار فلیور مصرفی خود بیافزایید. خیساندن بویله ها در فلیور خالص نیز نتایج مرگباری خواهد داشت البته به شرط بد بو نبودن تا در آشپزخانه همسرتان به مشکل نخورید!




۳-ابر سازی

تشکیل یک توده ابری حاصل از طعمه می تواند ترفند خوبی برای کشاندن ماهی به کف یا سطح آب باشد؛ جهت این کار کافی است از لیکویید های حاوی شیر غلیظ شده طعم دار یا دارای رنگهای ابر زا استفاده کنید. آغشته نمودن بویله های طعمه پاشی تان به این قبیل لیکویید ها می تواند منطقه ای جذاب را برای کپور فراهم کند. سعی کنید  از یک اسانس روغنی یا یکی از روغنهای محبوب کپور نیز در ترکیب خود استفاده کنید و سپس با افزودن کمی پودر نوشیدنی شیری قدرت ابر سازی آنها را چندین برابر کنید.




۴-طعمه آتشفشانی

اگر طرفدار استفاده از کیسه های حلال (پی وی ای) هستید در مخلوط خود از ترکیب متنوعی از دانه ها و غلات عمل آوری و خشک شده استفاده کنید تا همچون آتشفشانی جذابیت کیسه حلال به اطراف فوران کند. یک مخلوط خوب می تواند عطر و طعم طعمه را از میان ستونهای  آب به بالا و پایین هدایت می کند و در صورتی که از یک لیکویید سازگار با پی وی ای استفاده کنید این انتشار تمرکز بیشتری در اطراف طعمه پیدا می کند.





 

۵-تکون بده!

اگر می خواهید عطر لیکویید شما در هر دو جهت بالا و پایین در آب منتشر شود از روغنهای : جگر ماهی کد ، شاهدانه ، سالمون و یا روغن پسته استفاده کنید. به روغن انتخابی خود فلیور (اسانس) حلال در روغن یا الکل اصافه کنید و بخوبی آنرا تکان دهید. سپس مقداری مایع با جرم بالا [مثل گلیسیرین] به آن اضافه کنید و به تکان دادن ادامه دهید ، دقت کنید این عمل باید هر بار قبل استفاده از لیکویید تکرار شود تا بهترین نتیجه را در پی داشته باشد. با این روش عطر و طعم لیکویید شما در جهت بالا و پایین ستونهای آبی حرکت می کند و روشی مناسب برای کار با ریسه های زیگ در عمق میانی آب است.






۶-راز پی اچی!

 من معتاد استفاده از طعمه های فلیور خورده در روش زیگ هستم و در صورتی که آب محل ماهیگیریم گرم باشد به سراغ غلیظترین فلیورها می روم به شرطی که قدرت حلالیت بالا داشته و PH آنها عکس PH آب دریاچه باشد. در آبهایی با پی اچ ۲/۵ تا ۴/۵ به سراغ فلیورهای اسیدی بروید ، این راز  را دست کم نگیرید. طعمهای ترکیبی نیز خوب کار می کنند و وقتی که روغن و مواد حلال را ترکیب می کنیم کارایی آنها بیشتر می شود. در مورد فلیورهای اسیدی [مثل اسید ان بوتریک] قبل از استفاده از طعمه های مصنوعی آنها را امتحان کنید چون ممکن است باعث حل شدن آنها شوند.





۷-ترفند نور

سعی کنید بر میزان نوری که بر طعمه زیگ [یا بویله] شما تابیده می شود آگاه باشید و رنگ مناسب شرایط را انتخاب کنید. در شبها با نور ماورابنفشی که از ما ساتع می شود انتخاب رنگ مشکی یک برتری بزرگ محسوب می شود چرا که ماهی این رنگ را به شکل حاله ای نقره ای رنگ می بیند. در طی روز بر اساس میزان عمقی که در آن کار می کنید رنگ مناسب کار خود را انتخاب کنید ، رنگهای بتا لایت که البته بیشتر مورد استفاده صید قزل و اردک قرار می گیرد در روش زیگ گزینه ای عالیست چراکه کپورها به ندرت قبلا برخوردی با چنین رنگی داشته اند. 




۸-مخلوط فرو رونده

اگر از سطح آب بر روی ریسه خود طعمه می ریزید بهتر است مواد خود را به شکلی انتخاب کنید که حاوی ذرات سنگین و مایع های شیرین و دارای قابلیت ته نشین شدن سریع باشند. ملاس برای ترکیبات اینچنینی یک افزودنی عالیست. این روش هم در روش زیگ و هم در استفاده از طعمه های کف خواب عملکرد خوبی دارد.





۹-طبیعت همیشه برنده می شود

یکی از بهترین روشها برای انتشار عطر و طعم طعمه در جهتهای مختلف ستونهای آب ، استفاده از مواد طبیعی است که قدرت جذب آنها به همه جهت منتشر می شود. مثلا ترکیب از آمینو اسیدها به همراه مقادیر کمی از کرم خونی منجمد. استفاده از محصول گو کردا بخصوص ترکیب آنها با یکدیگر هم نتایج شگفت انگیزی در پی دارد.





۱۰-دهن زدن ماهی

مهمترین نکته کار شما در نظر گرفتن احتمالات مختلف ، جذب ماهی به سمت دلخواه و وادار کردن ماهی به تغذیه نمودن به گونه ایست که سبب از بین رفتن اشتهای ماهی نشود. اگر روش درستی به کار گرفته باشید بلاخره موتور جادوی طعمه پاشی شما به کار افتاده و شانس دریافت دهن زدن ماهی سیر صعودی پیدا می کند.




پ.ن: تمام بخشهای ذکر شده داخل قلاب پیشنهادات مترجم هستند و در متن اصلی قید نشده اند.

مترجم : حسین وفا 

برگرفته از :