روش ساخت بویله توت فرنگی
تا جای ممکن همه چیز را ساده می کنم و در عین حال به شما قول می دهم بویله نهایی موردی می شود که دارای طیف بسیار گسترده از مواد محبوب کپور از گل میخک گرفته تا گیاهان داروییست و هیچگاه بدون آن لب آب نمی روید ، در مورد استراتژی معرفی طعمه نیز آنچه که در طول این سالها برای خودم کار کرده را به عنوان یک روش موثر به شما پیشنهاد می کنم.
مواد لازم
مواد لازم را بر اساس واحد تخم مرغ و برای ساخت بویله به اندازه دو تخم مرغ و بیس میکس اصلی را به اندازه یک کیلو گرم در نظر می گیریم که هم در ساخت مقادیر مختلف بویله و هم برای استفاده به عنوان استیک میکس داخل کیسه پی وی ای یا ساختن خمیر فیدر یا جهت پیچیدن دور سرب و بویله قابل بکار گیریست که خود بک برتری بزرگ برای کسب نتایج بهتر و سریعتر خواهد بود. در مورد هر افزودنی هم توضیح مختصری داده می شود تا بتوانید در ساختن هر بویله دیگری در حذف یا تکرار این مواد تصمیم بگیرید فراموش نکنید تمام مراحل کارتان را مو به مو یادداشت کنید تا درصورت نیاز بتوانید به آنها رجوع کرده و رار موفقیت با شکست خود را کشف کنید:
۱-آرد سمولینا : این آرد به دلیل چسبندگی بالا حکم سیمان را در بدنه کروی بویله شما دارد و پس از خشک شدن سفتی ثانویه بویله شما را تامین خواهد کرد پس طبق فرمولی که قبلا گفتیم برای ساخت ۱ کیلوگرم بیس میکس که تا ۲۰ درصد آن را به افزودنی های دیگر اختصاص خواهیم داد ، شما نیاز به ۴۰۰ گرم آرد سمولینا دارید که می توانید آن را به همراه همه مواد مورد نیاز دیگر خود ، از فروشگاههای لوازم شیرینی پزی تهیه کنید ، پیشنهاد من برند ایرمیک محصول کشور ترکیه است.
۲-آرد سویا: دانه سویا از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است و ترکیب آن به همراه آرد ذرت و به نسبت نصف وزن آرد سمولینا همان مخلوط ۲۱۱ را تشکیل می دهد که در عمل یک مقدار پیش فرض عالی برای رسیدن به بویله هایی کار آمد است. پس ۲۰۰ گرم از این آرد را هم کنار بگذارید.
۳-آرد ذرت : ۲۰۰ گرم هم آرد ذرت نیاز داریم ، سعی کنید آرد کامل تهیه کنید.
۴-خوراک بیسکویتی قناری : در مورد بیست درصد مواد اضافی قصد داریم با یک تیر صدها نشان بزنیم ، از خاصیت چسبندگی و نفوذ پذیری گرفته تا مخلوط متنوعی از مواد مغذی مثل پودر عسل ، گیاهان دارویی ، ویتامینها ، میوه های خشک و … که همگی به خاصیت هضم سریع نیز مجهز شده اند ، غذای بیسکوییتی قناری مولد. گزینه پیشنهادی من برای بویله توت فرنگی نوع قرمز این محصول از برند پادوان است که دارای رنگ دانه نیز هست که یکی از پارامترهای مهم در تامین کیفیت تخمها و رنگ گیری پر های قناری است و کپورها نیز برای سلامت جسم ، ترمیم پولکها و تقویت تخم های خود به شدت به این ماده نیاز داشته و به مواد حاوی آن واکنش نشان می دهند بطوریکه برخی راز موفق ترین بویله تاریخ یعنی رابین رد را قدرت جذب رنگدانه موجود در آن می دانند.البته برند پادوان کمی رایحه سیب دارد که به شما اطمینان که هیچ یک از کپورهای جهان ایرادی از این بابت از دست پخت شما نخواهند گرفت. پس ۲۰۰ گرم هم از این محصول را تهیه کنید.
آردها های خود و غذای قناری را به خوبی مخلوط کنید تا کاملا یک دست شود ، به همین راحتی با شمارش ۱ تا ۴ شما بیس میکسی تهیه کرده اید که نه تنها می توانید آن را در ساخت تمام بویله های میوه ای استفاده کنید بلکه برای ساخت خمیر فیدر هم یک گزینه لاکچری و بینظیر خواهد بود.
خوب حالا به سراغ موادی می ریم که با افزودن به تخم مرغها مایع بویله ما را تشکیل می دهند:
۱-تخم مرغ : مقادیر را برای دو تخم مرغ در نظر می گیریم چون این میزان مقدار پیشنهادی ما برای شروع کار است و با برطرف کردن ایرادهای کار ، وقتی دستتان راه افتاد می توانید همین مقادیر را با ضریب مورد نظر خود افزایش دهید مثلا برای ده عدد تخم مرغ مقادیر را در ۵ برابر کنید که در نهایت چیزی حدود یک کیلوگرم بویله به شما می دهد.
۲- اسانس توت فرنگی خوراکی : چه از اسانسهای مخصوص ساخت بویله و چه اسانس خوراکی مورد استفاده در شیرینی پزی استفاده کنید توفیر بزرگی نخواد کرد کما اینکه در مورد برخی از اسانسها و بوهای دیگر که ترکیبات خاصی دارند بهتر است فقط از فلیورهای مهصوص ساخت بویله استفاده شود. مقدار پیش فرض ما به اندازه دو میلی لیتر (۲ گرم) به ازای هر تخم مرغ است پس شما به ۴ میلی لیتر اسانس توت فرنگی نیاز خواهید داشت.
۳-وانیل : عطر ملایم و دلپذیر این ماده لذت خوردن تمام شیرینی ها را برای خود ما دو چندان می کنم و این در مورد کپورها هم مصداق دارد، تجربه نشان داده حتی مقادیر زیاد این افزودنی در هوکبیت سبب پس زدن کپور نمی شود. برای بویله طعمه پاشی مقدار پیشنهادی ما یک گرم وانیل شکری دکتر اکتر برای دو تخم مرغ است.
۴-مربای توت فرنگی : با یک تیر دو نشان بزنید هم شیرین کننده بویله و هم عصاره توت فرنگی را به بویله خود اضافه کنید ، مقدار پیشنهادی یک قاشق غذا خوری مربا به ازای هر تخم مرغ است.
۵-خامه : حتما تا به حال دسر توت فرنگی و خامه را چشیده اید ، یک طعم خاص و بینظیر که کپورها هم عاشق آن هستند ، به ازای هر تخم مرغ یک قاشق مربا خوری خامه پاکتی اضافه کنید تا علاوه بر تاثیر شگفت انگیز آن بویله شما دارای خاصیت ابر سازی شود.
۶-نمک: در عین سادگی یکی از مهمترین و تاثیر گذار ترین افزودنی ها که می تواند در ترکیب تمام بویله های شما نقشی حیاتی داشته باشد. ماهیهای آبهای شیرین همگی روزگاری ساکن آبهای شور اقیانوسها بودند و با وجود سازگار شدن بدن آنها با شرایط جدید هنوز به شدت به این ماده حیاتی نیاز دارند تا بتوانند فشار اسمزی وارد بر بدن خود را تنظیم و زخمها و جراحات خود را مداوا کنند ، مقدار پیشنهادی ما دقیقا مقداریست که در ساختار بدن کپورماهیان وجود دارد یعنی ۳٪ و به عبارتی برای دو عدد تخم مرغ حدود ۴/۵ گرم.
۷-روغن شاهدانه : به جرات می توان شاهدانه را به عنوان محبوب ترین خوراکی کپورها طبقه بندی کرد که همانند پرندگان حس و حال سرخوشی به ماهی داده و سبب تحرک و جست و خیز بیشتر ماهی می شود که به تغذیه بیشتر آنها منتهی خواهد شد. می توانید مقداری شاهدانه را آسیاب کنید و به مواد خشک خود اضافه کنید که ریزش بویله و نفوذ پذیری آن را افزایش خواهد داد و به همین دلیل برای بویله اصلی پیشنهاد می کنم به استفاده از روغن آن بسنده کنید ، سعی کنید یک روغن شاهدانه خالص تهیه کنید و به ازای هر تخم مرغ ۵ میلی لیتر (۵ گرم) روغن شاهدانه اضافه کنید.
۸-ادویه جات : در صورت استفاده به مقدار متناسب ، هیچ ادویه ای باعث پس زدن کپور نخواهد شد کما اینکه تجربه ثابت کرده آنها عاشق غذاهای تند و اسپایسی هستند و قدردان زحمات شما در استفاده از طعمهای متنوع ادویه خواهند بود. از محبوب ترینهای کپور می توانم به این موارد اشاره کنم : زیره ، رازیانه ، دارچین ، زنجبیل ، زرد چوبه ، میخک ، انواع فلفلها ، جوز هندی ، بادیان ستاره ای ، پودر سیر و موسیر و …
شاید ترکیب سیر و وانیل کمی برای ما عجیب و غریب باشد اما کپورها عاشق ترکیب این دوگانه های متضاد هستند.
از آنجا که قصد داریم تا جای ممکن نسخه خود را مختصر و مفید کنیم باز هم یک پکیج کامل را به شما پیشنهاد می کنم که بخش عظیمی از محبوبهای کپور ماهیان را در نسبتی بسیار هنرمندانه گرد هم آورده : گرام ماسالا که مقدار پیشنهادی یک گرم به ازای هر تخم مرغ است.
۹-رنگ : برای نتیجه بهتر سه رنگ خریداری کنید قرمز ، صورتی و سفید ، قصد داریم بویله هایمان را قرمز و هوکبیت را صورتی کنیم تا در میان بستر شانس برداشته شدن هوکبیت به عنوان انتخابهای نخستین ماهی بالا برود.
۱۰-سایر افزودنیهای بویله : در مورد بویله هایی که به عنوان غذای ماهی استفاده می کنید ذهن خود را درگیر مواد آنچنانی نکنید و تمرکز خود را بر روی ساخت مقادیر بیشتر بگذارید تا با طعمه پاشی بصورت یک روال کم ولی مستمر نتیجه بهتری از برنامه های خود بگیرید اما اگر هنوز هم حاضرید برای ضیافت شام کپورها خرج اضافه کنید افزودنی های زیر را به شما پیشنهاد می کنم : کره بادام زمینی (یک قاشق چایخوری به ازای هر تخم مرغ) ، پنیر پارمسان ( ۰/۵ کرم به ازای هر تخم مرغ) ، عصاره مالت شکلاتی یا ساده ( یک قاشق چایخوری به ازای هر تخم مرغ) ، شیر خشک (یک گرم به ازای هر تخم مرغ ) و به طور کلی هر ماده مغذی دیگری که برای ما انسانها یا حیوانات خانگی مان ، به خصوص پرنده های زینتی ، جذاب و خوشمزه باشد مورد استقبال کپورها هم قرار خواهد گرفت فقط دقت کنید تجاوز از میزان نسبت مقادیر مشخص شده می تواند ساختار بویله نهایی شما را تخریب کند، پس حتما ترکیبات ساخت بویله خود را به دقت یادداشت کنید و هر بار بیشتر از یک یا دو افزودنی را کم و زیاد نکنید تا در صورت تغییر ساختار بویله و یا مشاهده واکنش ماهی بتوانید ماده موثر را تشخیص دهید.
۱۱- افزودنی های خاص هوکبیت : همانطور که اشاره شد قصد داریم آنچه که به قلاب می زنید از همه نظر یک سر و گردن از بویله های طعمه پاشی جذاب تر باشد و ماندگاری بیشتری هم داشته باشد ، در یک اقدام ساده می توانید مقادیر اسانسها و ادویه جات بویله اصلی را کمی بیشتر کرده ، رنگ آنها را روشن کنید و با هوادهی طولانی تر ماندگاری شان افزایش دهید ، اگر به یک لیکویید بر پایه گلیسیرین متناسب با طعم بویله تان دسترسی داشته باشید می توانید با خیساندن و خشک کردن مداوم بویله های معمولی خود به یک هوکبیت با ماندگاری بیشتر و بسیار قدرتمند برسید. اما اگر مثل من از خرید لوازم ماهی گیری لذت می برید و می خواهید قدرت هوکبیت خود را افزایش دهید موارد زیر را برای اضافه کردن به ترکیب فوق پیشنهاد می کنم ، صد البته که باز هم می توانید با ابتکار عمل و افزودن گزینه های شرکتهای معتبر ، به هوکبیت منحصر به فرد خود برسید ، در مورد مقادیر استفاده از این مواد بهتر است به دستور استفاده از آنها مراجعه کنید.
شیرین کننده: تقریبا تمام موجودات زنده که قدرت درک طعمها رو دارند به طعم شیرین واکنش نشان می دهند ، فرقی نمی کند این موجود یک مورچه باشد ، یک فیل باشد یا ماهی کپور قصه ما. درصد بالایی از این طعم شیرین را با قند تجربه می کنیم اما می توانید جهت بکارگیری در ساخت هوکبیت خود از شیرین کننده های مصنوعی حاوی آسپارتام استفاده کنید که حدودا قدرتی ۱۵۰ برابر قند دارد و می تواند طعم شیرین طعمه شما را در زیر آب به دور دستها شلیک کند.
فلیور:در مورد هوکبیت اصلی می توانید از اسانسهای مخصوص ماهیگیری استفاده کنید که بطور تخصصی برای اینکار طراحی شده اند ، برای اینکه اهمیت این موضوع برایتان روشن شود مثالی در مورد حلالهای اسانس می آورم ، حلال اسانسها بر پایه سه دسته مواد مایع هستند : روغنها ، الکلها و گلیسیرن ، هر کدام از این مواد عملکردی مجزا دارد روغنها باعث هدایت بوی اسانس به سمت سطح آب می شوند ، الکلها عطر و بو را به اطراف شلیک کرده و بسرعت بوی محیط را به خود می گیرند ، در حالی که گلیسیرین می تواند بطور متمرکز عطر و بو را در اطراف طعمه نگه دارد. در فلیورهای مخصوص ماهیگیری یک بالانس هوشمند از حلالهای مختلف در نظر گرفته می شود تا بوی طعمه شما پرتاب و ماندگاری مناسب داشته باشد و میزان جذب بوی محیط توسط بویله به حداقل برسد اما قصه به همین موضوع ختم نشده و موارد بسیار دیگری در ساخت و طراحی فلیورهای مخصوص ماهیگیری در نظر گرفته می شوند تا بهترین نتیجه را حاصل کنند. در فرمول ساخت این بویله می توانید در ترکیبات هوکبیت از اسانس شیر تغلیظ شده نیز استفاده کنید تا عطر شیر که بخوبی با توت فرنگی و طعم خامه سازگار است ، هوکبیت شما را یک لول بالاتر ببرد.
سی اس ال یا پودر گلوتن ذرت : این ماده در عین اینکه در آب حلال می باشد می تواند چسبندگی مواد را افزایش داده و باعث سفت تر شدن هوکبیت شما شود.
جی ال ام : در این ترکیب پودر گوشت صدف لبه سبز می تواند در یکی از تاثیرگذارترین جایگاههای خود قرار بگیرد و نتایج شگفت آوری را در پی داشته باشد.
آمینو :آمینو اسیدها به طور طبیعی در ترکیبات تمام مواد مغذیا وجود دارند اما استفاده از یک منبع مضاعف برای هوکبیت می تواند سیگنالهای غذایی آن را تقویت کند، شرکت فید استیم این محصول را در دو نسخه مخصوص فصول سرد و مخصوص تابستان عرضه کرده است.
ویتامین : شربتهای ویتامینه مخصوص ساخت بویله مثل مولتی استیم از شرکت مین لاین می توانند تاثیر بزرگی در جذابیت هوکبیت های میوه ای شما داشته باشند اما در صورت در دسترس نبودن آنها می توانید از مولتی ویتامینهای مخصوص پرنده های زینتی استفاده کنید و به ازای هر تخم مرغ دو میل از آن را به مایع خود اضافه کنید.
مراحل ساخت
در یک کاسه بزرگ تخم مرغها را شکسته و مواد مذکور را به آن اضافه می کنیم ، تا به دست آمدن یک مایع یک دست به هم زدن ادامه می دهیم. حالا نوبت رنگ است که قرار شد برای بویله های معمولی رنگ قرمز و برای هوکبیتهایمان رنگ سفید و صورتی را استفاده کنیم ، دقت کنید برای بدست آمدن یک رنگ صورتی دلچسب نیاز به مقادیر بیشتری رنگ سفید خواهید بود و از آنجایی که هوکبیت قرار نیست به عنوان غذا در اختیار ماهی قرار بگیرد خطری از این جهت سلامت ماهی را تهدید نخواهد کرد.
پس از یک دست شدن مایع شروع به افزودن بیس خشک کنید از جایی به بعد نیاز به ورز دادن خمیر با دست خواهید داشت ، به مرور و با سفت شدن خمیر چسبندگی آن کاهش می یابد اما اگر احساس کردید هنوز چسبنده است می توانید مقادری روغن شاهدانه به آن اضافه کنید. این قسمت یکی از مهمترین بخشهای کارتان است ، رسیدن به خمیری که میزان سفتی آن ایده آل برای رول کردن و گرد کردن بویله باشد ، به مرور و با کسب تجربه های بیشتر میزان دقیق آن را بدست می آورید. اگر می خواهید خیالتان از بابت ترک نخوردن بویله ها در اتمام کار راحت باشد می توانید چندین ساعت خمیر خود را در یخچال استراحت بدهید.
پس از گردن کردن خمیر با تفنگ و تخته یا با دست آنها را به مدت ۹۰ - ۱۲۰ ثانیه بجوشانید تا سفتی اولیه خود را بدست آورند.
حال آب اضافی این دست رنج گرانقدر خود را گرفته و اجازه دهید برای مدت یک تا دو روز در مجاورت جریان هوا باشد تا بخوبی خشک شود دقت کنید این مدت برای هوکبیتهای شما می تواند تا چند روز بیشتر شود تا به سفتی مورد نظر برسید.
نتیجه
در بهار سال ۱۳۹۴ در افتتاحیه دریاچه ماهتیسای کرمانشاه دقیقا مطابق روش فوق مقدار ۵ کیلو بویله توت فرنگی قرمز سایز ۱۸ را جهت طعمه پاشی به کار گرفتم و هوکبیت صورتی سایز ۱۶ به صورت دوبل بر روی سه ریسه مویی معمولی وارد آب شد و تنها ۱۵ دقیقه پس از خواباندن ریسه در کنار یک دسته نی نزدیک به ورودی آب که قسمتی کم عمق بود ، به طرز ناباورانه ای بزرگترین ماهی داخل آب که کپوری ۱۸ کیلویی به نام هرکول بود وارد چاک شد تا سکوی پنج آن دریاچه بنام این ماهی نامگذاری شود ، قطعا آن روز شانس با ما یار بوده اما اینکه هرکول در میان آن همه بویله قرمز رنگ چرا به سراغ بویله های صورتی روی ریسه رفت جای تامل دارد... ممنون از اینکه تا اینجای متن را مطالعه فرمودید ، امیدوارم این نوشته بتواند قدمی در جهت راهنمایی علاقمندان به این رشته باشد تا شاید در خلق لحظات لذت بخش و مهیج صید ایشان نقشی ایفا کند. لطفا بنده را از نظرات و انتقادات خود محروم نکنید.
حسین وفا
دیدگاههای بازدیدکنندگان
حسین جان مثل همیشه بسیار عالی و مفید👏👏👏
13 روز پیش ارسال پاسخسپاس از شما بابت توضیح کاملتون
5 روز پیش ارسال پاسخ