كپور چگونه تغذيه مى كند؟

آيا تا به حال به اين موضوع انديشيده ايد كه چرا روش استفاده فقط از بويله در كپورگيرى موفق ترين شيوه براى صيد بزرگترين ماهى هاست؟ 

ماهيگير كهنه كار جيمز اندرسون رازهاى نهان در اين موضوع را فاش مى كند ...






پخش شدن خوب طعمه


استفاده تنها از بويله ، كپور را در موقعيت منحصر به فردى از تغذيه قرار مى دهد كه در حالت طبيعى به ندرت اتفاق مى افتد. طعمه پاشى به واسطه استفاده ، فقط از بويله كه عموما با ابزار بويله شوتر يا تيركمان طعمه پاشى انجام مى شود ، سبب پخش شدن طعمه در يك محوطه وسيع مى شود. در حقيقت اكثرا كپورگيران اين امر را تاييد مى كنند ، كه كپور گيرى بر فراز منطقه اى به وسعت يك زمين تنيس كه بويله پاشى شده باشد ، بهتر از  هر روش و استايل ديگر است. دليل اصلى اين موضوع ايجاد تغيير روش در تغذيه كپورها مى باشد ، كه آنها براى خوردن غذاهايى كه در منطقه اى وسيع پخش شده ، ناگزير مى باشند.

پ.ن: بویله شوتر را می توانید خودتان نیز با استفاده از لوله های پی وی سی درست کنید که یک روش ساخت ساده آنرا می توانید در ویدیو زیر (با پی وی ان ) مشاهده کنید.







حرك به جاى غربال كردن


وقتى كپورها مشغول تغذيه از مواد ريز طبيعى يا مخلوط غلات پخته شده اى كه شما در طعمه پاشى خود استفاده كرده ايد ، مى شوند ، شروع به پمپ كردن محتويات كف آب كرده و به كمك تواناييهاى طبيعى ( كه در مقاله غذاهای طبیعی کپور توضيح داده شد ) مشغول غربال و جدا كردن مواد قابل خوردن از موارد غير خوراكى مى شوند. اما وقتى كپور با محوطه گسترده اى از طعمه اى مشخص مثل بويله روبرو شود ، آنها مجبور خواهند بود به جاى پمپ و غربال كردن دسته اى از مواد ريز ، هر بار تنها يك آيتم را ببلعند. 







تسهيل قلاب خوردن


به محض آنكه كپور يك بويله را خورد ، بايد به جستجوى مورد بعدى برود ، كه در واقع نيازمند حركت و طى مسير به نسبت طولانى مى باشد. در حالت كپور بايد كمى بالاتر از كف رفته و مشغول شنا كردن به جستجوى لقمه بعدى شود ، در مواقعى كه ماهيها بشدت مشغول يك تغذيه رقابتى هستند ، اين عمل مى تواند تا حدودى با سرعت انجام گيرد. خود اين مسئله كهكپور وادار به طى مسيرى طولانى براى يافتن لقمه بعدى خود مى باشد ، در نهايت به قلاب افتادن ماهى ساده مى كند.





كشيده شدن نخ ريسه


بعد از برداشتن يك بويله كپور شروع به حركت به مقصد طعمه بعدى مى كند ، و فاصله بين هر طعمه به اين معنى است كه بعد از برداشته شدن طعمه اصلى بلافاصله نخ ريسه سفت شده و سبب مى شود كه قلاب وارد لب ماهى شده و به يك ماندگارى مناسب دست يابد. اين كشيده شدن نخ ريسه مكانيسم اتوماتيك ريسه هاى كپورى است كه در واقع خود ماهى باعث به قلاب افتادن خودش مى شود ، از اين رو هر چيزى كه بتواند احتمال كشيدن حركت ماهى پس از برداشتن بويله و متعاقبا كشيده شدن نخ ريسه را افزايش دهد ، باعث افزايش تعداد كپورهاى به قلاب افتاده مى شود. 





نيازى به دقت بالا در پرتاب نيست


وقتى مشغول شوت كردن بويله ها هستيد ، به احتمال زياد بهترين راهكار پخش كردن بويله هادر محوطه اى است كه به راحتى بتوانيد دو چوب خود را در آن قسمت بخوابانيد، و ديگر نيازى نيست نگران يك پرتاب دقيق باشيد. همين كه ماهيها مجبور به حركت و رقابت براى يافتن بويله بعدى در آن اطراف هستند ، احتمال صيد شدن آنها را بسيار افزايش مى دهد. اين موضوع دقيقا بر عكس ماهى گيرى بر فراز قسمتهايى از بستر درياچه است كه توسط غلات پخته شده و مواد ريز طعمه پاشى شده است ، و در اين مواقع خواباندن ريسه درست بر روى نقطه اى كه مواد طعمه پاشى بصورت متمركز در بستر قرار دارند ، امرى حياتى است ، و اين همان جاييست كه بهتر است از ريسهاى كوتاهتر استفاده كنيد. اما به هنگام كپورگيرى با بويله طول ريسه مى تواند بلندتر باشد تا به ماهى در حال تغذيه اجازه حركت بيشترى بدهد.  


این مقاله در تاریخ چهارم می 2013 در شماره 110 مجله کارپولوژی منتشر شده و تا کنون یکی از پربازدیدترین مطالب مجله بوده است.

نوشته : جیمز اندرسون

برگرفته از :



ترجمه: حسین وفا